Ek Gelir

2020 Erzincan Bayanlara İş İmkanları

Doğu bölgesinde yaşanabilecek en güzel yerlerden birisi Erzincan olarak dikkat çeker. Pek çok insan dışarıdan buraya başlangıçta öğrenci ya da memur olarak gelir. Ancak zamanla bu durum değişir ve buraya yerleşmeye dahi başlarlar. Bu konunun temel sebebi tabii ki Erzincan ilinin pek çok doğal güzelliğe sahip olması ve sakin bir yapıda bulunmasıdır. Bunun yanı sıra trafik sorunu da bulunmayan Erzincan temiz havası ile insanları etkilemeyi de başarır. Bu kadar doğal güzelliğe sahip olan bir şehir tabii ki sanayileşmemiş bir şehirdir. Bu ilin sanayileşmemesi ise beraberinde bazı sorunlar getirir.

Dağa ile iç içe ve düz bir alan kurulu olan Erzincan ili bünyesinde sanayi kuruluşları bulundurmadığı için iş olanakları açısından kısıtlı imkânlara sahiptir. Bu şehirde halkın bir kısmı geçimini tarımdan sağlarken geri kalan kısım da esnaflık yaparak ayakta kalır. Şehirde bulunan bir başka kısım da memur kesimi olarak anılan ve zorunlu hizmetini tamamlayan kişilerdir. Erzincan’da iş bulmanın zor olmasının nedeni buranın büyük şehirlere göç vermesidir. Genç işgücünün başka şehirlere gitmesi az da olsa bulunabilecek işler için personel bulunmasını zorlaştırır niteliktedir.

YENİ İŞ FIRSATI !!!  2020 Antalya Ek İş Fırsatları

Erzincan iş imkanları için söz edebileceğimiz ilk seçenek, ilde bulunan esnaf iş yerlerinde çalışmak olarak değerlendirilebilir. Az önce dediğimiz gibi genç nüfusun büyük şehirlere göç etmesi bu şehirde yeni iş ilanları için iş gücü bulunmasını zorlaştırır. Bu sebepten şehirden başka bir yere gidemeyen kişiler için iş bulma oranı daha önceki seviyeye göre bir hayli yükselir. Her dönem işçiye ihtiyaç duyan esnaf iş yerleri, iş arayan kişiler için bir kurtarıcı niteliğindedir. Bu tür bir iş arayışı için sokaklarda gezerek işyerlerini camlarında yazan eleman aranıyor ilanlarına bakmak gerekir.

Erzincan iş imkanları için bir başka konudan bahsetmek gerekirse bu da evden yapılabilecek işlerdir. Bu tür küçük şehirlerde evden yapılabilecek olan işler her zaman çok daha kolay ve çekici olmuştur. Evde nikâh şekeri paketleyerek, tespih dizerek ya da hediyelik eşyalar yaparak iş yapmak çok daha kazanç getirecek bir iş gibi durur. Bu tür örneklerin bol olduğu ülkemizde aynı yöntem sayesinde kendi işini kuran binlerce girişimci bulunur.

YENİ İŞ FIRSATI !!!  Bolu 2020 Bayanlara Evde Ek İş

Eğer siz de Erzincan iş imkanları konulu bir araştırma yapıyorsanız yukarıda verdiğimiz örnekler üstünde ciddi şekilde düşünmeli ve ne yapabileceğinize dair fikirler yürütmelisiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu